Waarom is een specifieke afslanklijn voor mannen nuttig?

Bovenop het feit dat mannen niet dezelfde behoeftes om af te slanken hebben als vrouwen, hebben ze ook andere morfologische kenmerken waardoor ze een specifiek product moeten gebruiken. Somatoline Cosmetic stelt 2 afslankbehandelingen voor die speciaal ontwikkeld zijn om aan alle behoeftes van mannen te voldoen.

De vetophopingen bevinden zich op andere zones

Mannen hebben een andere lichaamsbouw dan vrouwen. De overtollige vetophopingen hebben bij hen dus de neiging om zich bijna uitsluitend te concentreren ter hoogte van de buik, de buikzone en de lovehandles. Die ‘androïde’ lichaamsbouw verschilt van de ‘gynoïde’ lichaamsbouw die we typisch terugvinden bij vrouwen, bij wie de vetophopingen diffuser verdeeld zijn over het volledige lichaam, en in het bijzonder op de heupen, de dijen en de billen.

Het vet van mannen verschilt van dat van vrouwen

De vetcellen, de cellen in het onderhoudse vetweefsel die gespecialiseerd zijn in de opslag van vetten , zijn in staat om de vetten op te slaan en vrij te geven op het moment dat energie moet worden geproduceerd. Bij mannen zijn de vetlobben die bestaan uit vetcellen kleiner en diffuser dan bij vrouwen. Bovendien zijn ze schuiner geplaatst ten opzichte van de huid. Dat maakt ze minder zichtbaar van buitenaf. Bij vrouwen daarentegen zijn ze verticaal geplaatst. Dat zorgt ervoor dat onderhoudse knobbels zichtbaarder worden, vooral als er overtollige vetophopingen zijn of in geval van waterretentie. Dat creëert verdikkingen die kunnen ontaarden in vetkussentjes die het typische uitzicht van een ‘sinaasappelhuid’ geven.

Mannen hebben multifunctionele producten nodig, die gemakkelijk te gebruiken zijn.

De afslankcrèmes voor mannen bevatten bij voorkeur niet alleen werkzame bestanddelen die de vetlaag kunnen verminderen, maar ook verstevigende middelen die de loslating van weefsels ter hoogte van de behandelde zone kunnen verminderen en de onderliggende spieren kunnen doen uitkomen.

De huid van mannen is anders dan die van vrouwen

De huid van mannen heeft andere kenmerken dan die van vrouwen:

  • een hogere concentratie keratine: de huid is harder;
  • een hogere concentratie collageen: de huid is dikker en elastischer;
  • een hogere sebumconcentratie: de huid is vetter.

Bijgevolg zijn de crèmes voor vrouwen en de werkzame middelen daarin verre van ideaal voor mannen (te vet en moeilijk op te nemen). Mannen hebben producten nodig die speciaal voor hen geformuleerd zijn, efficiënt kunnen binnendringen zonder de huid vet te maken, zodat ze beter en sneller kunnen binnendringen.