Kuur tegen Cellulitis

Waarom is het nuttig om een product specifiek tegen cellulitis te hebben?

Cellulitis en plaatselijke vetophopingen: twee verschillende problemen

Ons lichaam gebruikt het vetweefsel als een reserveorgaan voor energie. De te veel opgenomen voedingsstoffen worden in de vetcellen opgeslagen onder de vorm van triglyceriden, die bij gepaste stimuli worden gebruikt om aan de energiebehoefte van het lichaam te voldoen. Het overtollige vet doet het vetweefsel uitzetten door middel van twee mechanismen waarbij de vetcellen betrokken zijn: toename van de grootte van de cellen en van hun aantal.
De plaatselijke vetophopingen ontstaan door een overmatige opstapeling van vetten die nog efficiënt kunnen worden verwijderd.
Cellulitis verschilt duidelijk van plaatselijke vetophopingen. Het heeft immers niet alleen betrekking op de onderhuidse vetlaag, maar ook op de bloedsomloop en op de structuur van het bindweefsel.
Door een verandering in de onderhuidse microcirculatie en overproductie van hyaluronzuur stapelen vetten zich op in het bindweefsel.
Slechte drainage van de toxines en van overtollig vocht bevordert het ontstaan van oedeem; de huid is bleek en koud bij aanraking. In de meer gevorderde stadia wordt het huidoppervlak onregelmatig en vertoont het het typische aspect van sinaasappelhuid.
Om die ontsierende afwijking te corrigeren moeten we dus een specifiek product gebruiken dat tegelijk de vetbestanddelen vermindert en het opgestapelde vocht afvoert.

Een efficiënte formule dankzij zijn bestanddelen

Somatoline Cosmetic tegen Cellulitis bevat het PhytoCellactive-complex, een exclusief complex met werkzame bestanddelen die synergetisch werken:

Afslankend

  • Zuivere cafeïne (5% concentraat): verhoogt de afbraak van de in de vetcellen opgeslagen triglyceriden in vrije vetzuren (lipolyse);
  • Carnitine: draagt bij tot het vetafbraakproces door het gebruik van de opgeslagen vetophopingen voor energieproductie te bevorderen.

Drainerend

  • Escine: werkzaam tegen oedeem, draineert de huidweefsels door de afvoer van overtollig vocht te bevorderen.

Stimulerend op de microcirculatie

  • Menthol en ethylnicotinaat: veroorzaken een warmte-koude-effect dat de onderhuidse microcirculatie reactiveert. De huid wordt ontvankelijker en de werkzame bestanddelen werken beter.