Encyclopedie

Choisir la lettre
A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W X Z

MAGERE KAAS

Kaas wordt per definitie gemaakt uit het vette deel van melk en kan dus nooit als mager worden gedefinieerd. Uitzondering is vetarme kaas (die minder dan 15% vet bevat) en die geen vetten bevat.

Lezen »

MANUELE LYMFEDRAINAGE

Manuele lymfedrainage (techniek van Vodder) is een speciaal soort, heel lichte massage van de huid, met als doel de lymfevaten te stimuleren om overtollig vocht in de weefsels te verwijderen (drainerende werking).

Lezen »

MASSAGE

Massage is de oudste vorm van lichaamstherapie. Ze werd in de loop der tijd door verschillende beschavingen gebruikt om pijn te verlichten, de spieren te ontspannen en vermoeidheid te verdrijven.

Lezen »

MELKZUUR

Die stof wordt geproduceerd door het lichaam na een intense en langdurige inspanning en circuleert in het bloed. Als ze in grote hoeveelheden wordt geproduceerd, kan ze niet snel door het lichaam worden uitgescheiden en kan ze een brandend gevoel in de maag en spierpijn veroorzaken.

Lezen »

MENTHOL EN ZIJN DERIVATEN

Methol is een natuurlijk alcohol dat geëxtraheerd is uit essentiële muntolie.

Lezen »

MENTHYLLACTAAT

Een mentholderivaat dat in de meeste cosmetica gebruikt wordt; een synthetisch bestanddeel dat geproduceerd wordt uit twee natuurlijke bestanddelen, menthol en melkzuur, en gebruikt wordt omdat het – als het op de huid wordt aangebracht – een psychologisch gevoel van koude kan veroorzaken.

Lezen »

MESOTHERAPIE

Hierbij worden met behulp van heel fijne en heel korte naalden eenmalig of verschillende keren injecties in de huid gegeven, met kleine volumes geneesmiddelen, diverse oplossingen, in beperkte en vooraf afgelijnde zones.

Lezen »

MICROCIRCULATIE IN DE HUID

De lederhuid en het onderhuidse vetweefsel zijn sterk doorbloed omdat de bloeddoorstroming moet beantwoorden aan de behoeftes van het hele lichaam.

Lezen »

MODDER

Als we van modder spreken, verstaan we daar gewoonlijk een mengsel van fijn verspreide vaste stoffen onder dat in het begin, maar niet noodzakelijk, ontstaat uit sedimentatie en vrij weinig vloeistof.

Lezen »

MORFOMETRISCHE METINGEN

De morfometrische metingen beoordelen de morfologische kenmerken van de vrijwilligers.

Lezen »