Encyclopedie

Choisir la lettre
A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W X Z

BMI

Die letters staan voor body mass index. Daarmee kan het lichaamsgewicht worden beoordeeld.

Lezen »

IMPEDANTIE

Dat is een onderzoek waarmee de specialist de werkelijke lichaamssamenstelling van iemand kan berekenen, door de hoeveelheid vet en spiermassa te bepalen, om de beste voedingsstrategie te bepalen.

Lezen »

INADEMING

Dat is een proces waarbij lucht wordt ingeademd door de neus en/of de mond. Het is heel belangrijk om daaraan te denken bij elke oefening/inspanning.

Lezen »

INCI: LIJST VAN COSMETISCHE BESTANDDELEN

Dat is een chemische naam die wordt gebruikt om de ingrediënten aan te geven op de verpakking van cosmeticaproducten.

Lezen »

INSTRUMENTELE METINGEN

Beoordelingen met de geschikte instrumenten die diverse belangrijke parameters meten om de werkzaamheid van het bestudeerde product na te gaan (bijv. hydratatie gemeten met de corneometer, enz.).

Lezen »

INTERVALTRAINING

Dat is afwisseling tussen weinig intense en erg intense oefeningen.

Lezen »

INTRADERMALE LOKALE THERAPIE (ITD)

Dat is een nieuwe term die werd ingevoerd om de term ‘mesotherapie’ te vervangen en om aan te duiden dat het om een exclusief medische techniek gaat, die gebruikt wordt bij cellulitis en plaatselijke vetophopingen.

Lezen »

IN-VITROTEST

Tests uitgevoerd op celculturen (fibroblasten, adipocyten) of gereconstrueerde weefsels (huid, slijmvliesmembranen, enz.) om eerst te bestuderen of een stof kan irriteren, of een hydraterend product of verzachtend product werkzaam is of om de stimulatie van de stofwisselingsactiviteit door het werkzame bestanddeel onder verschillende formules te bestuderen.

Lezen »