Encyclopedie

Choisir la lettre
A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W X Z

CAFEÏNE

Cafeïne wordt gevonden in koffiebonen (Coffea arabica), samen met chlorogeenzuur (een ester van cafeïnezuur en kininezuur), een stof die in verband wordt gebracht met de tannines.

Lezen »

CALORIEARM

Die term verwijst naar voedingsstoffen of een dieet die minder calorieën bevatten dan de standaardreferentie.

Lezen »

CARDIOTRAINING

Aerobe activiteit (bijv. lopen, fietsen, zwemmen, enz.). Dat is een lichaamsactiviteit waarbij u een bepaald hartritme lang kunt volhouden.

Lezen »

CARNITINE

Een derivaat van aminozuren die betrokken zijn bij de vetstofwisseling.

Lezen »

CELLULITIS

Die term, die wetenschappelijk gezien verkeerd wordt gebruikt, maakt nu deel uit van het gewone taalgebruik in de geneeskunde als aanduiding voor oedemateuze fibrosclerotische aandoeningen van het onderhuidse vetweefsel of dermopanniculosis deformans of gynoïde lipodystrofie (GLD).

Lezen »

CENTELLA ASIATICA

Deze geneeskundige plant wordt veel gebruikt, vooral omdat hij de bloedvaten beschermt: eigenlijk verbetert hij de werking van de aders door de tonus en elasticiteit van de bloedvaten te versterken en het bloed beter van de perifere aders naar het hart te laten terugkeren.

Lezen »

CHOLESTEROL

Cholesterol is een stof die zich in alle weefsels bevindt, vooral in de hersenen, waar ze essentiële lichaamsfuncties uitoefent.

Lezen »

CORNEOMETER

Een corneometer is een toestel dat de hydratatie van de oppervlakkige lagen van de opperhuid meet.

Lezen »

COSMETICA

Volgens de Italiaanse wetgeving op de productie en verkoop van cosmetische producten (Wet nr. 713/86 Art.1).

Lezen »

CREMES

Vanuit chemisch oogpunt zijn crèmes emulsies: dispersiesystemen, met andere woorden heterogeen, die bestaan uit twee vloeibare fases die vermengd kunnen worden (water en olie) in verschillende verhoudingen, verenigd en stabiel gemaakt met stoffen met hydrofiele en lipofiele eigenschappen (emulgators).

Lezen »

CROSSTRAINING

Dat is een activiteit die bestaat uit verschillende lichamelijke oefeningen en vormen van aerobe en anaerobe trainingen.

Lezen »