Encyclopedie

Choisir la lettre
A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W X Z

BASALE STOFWISSELING

Dat is een waarde die de calorieën weergeeft die iemand nodig heeft om in leven te blijven, het hart te laten slaan en die de ledematen, de hersenen, het zenuwstelsel, de lever, de nieren, de geslachtsorganen, de spieren en de huid nodig hebben.

Lezen »

BEHANDELINGEN VOOR PLAATSELIJKE VETOPHOPINGEN

De term ‘plaatselijke vetophoping’ staat voor een opstapeling van overtollig vet in de adipocyten, de cellen die het vetweefsel vormen, op specifieke lichaamszones, zonder verandering van de vorm of de structuur van de betrokken cellen en weefsels of van de plaatselijke microcirculatie.

Lezen »

BEWEEGLIJKHEID VAN DE GEWRICHTEN

Dat verwijst naar het vermogen om grote bewegingen uit te voeren binnen het maximale fysiologische bereik van de gewrichten.

Lezen »

BIOLOGISCHE VOEDINGSMIDDELEN

Die voedingsmiddelen bestaan vooral uit ingrediënten en grondstoffen uit de biologische landbouw. De biologische landbouw gebruikt geen chemische producten tijdens de verschillende fases, teelt, behandeling en opslag.

Lezen »

BUIKOMTREK

Dat is een veel gebruikte parameter om het mogelijke cardiovasculaire risico en de mate van overgewicht te beoordelen.

Lezen »

BUIGEN

Verkorting van de spierzone. Tijdens het buigen van de spier, trekken de spiervezels samen. Door die beweging kan een zekere kracht ontstaan.

Lezen »