Total Body Afslankende Verstevigende Gelkuur

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie.

De enkelblinde test werd uitgevoerd onder controle van een dermatoloog door een praktijk die gespecialiseerd is in huidbehandelingen.

Methodologie :

Het product werd 4 weken lang 2 keer per dag (’s ochtends en ’s avonds) aangebracht door 60 gezonde vrouwelijke vrijwilligers van 20 tot 45 jaar, met plaatselijke vetophopingen ter hoogte van de armen, heupen, taille en dijen.
Bij elke visite voorzag de testprocedure wetenschappelijke en instrumentele beoordelingen om de werkzaamheid van het onderzochte product te bepalen:

  • Objectieve wetenschappelijke beoordeling van de dermatoloog door onderzoek van de plaatselijke vetophopingen op de taille, heupen, dijen en armen;
  • Beoordeling van de omtrek door middel van metingen met een meetlint op verschillende delen van het lichaam;
  • Elastometrische meting van de elastische eigenschappen van de huid ter hoogte van taille, heupen, dijen en armen.

Er werd een statistische analyse uitgevoerd om te beoordelen of de instrumentele en wetenschappelijke gegevens van het onderzocht product in de verschillende fases significant waren in vergelijking met de beginsituatie (T0).
Bovendien werden andere beoordelingen uitgevoerd:

  • Bovendien werden andere beoordelingen uitgevoerd:
  • zelfbeoordeling door de vrijwilliger of het product cosmetisch aanvaardbaar is en goed verdragen wordt.

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie – Resultaten en conclusies

De morfometrische metingen tonen dat Total Body Afslankende Verstevigende Gelkuur na 4 weken gebruik een statistisch significante afslankende werking heeft. De werking werd bevestigd door de statistisch significante afname van het onderhuidse vetweefsel gemeten met echografie en door huidplooimeting.
De beoordeling van de biomechanische eigenschappen van de huid toont aan dat gebruik van het product de huid steviger en elastischer maakt, zonder de behandelde zones te doen verslappen.