Specifieke afslankkuur Menopauze

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie ten opzichte van placebo.

De gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde test werd uitgevoerd onder controle van een dermatoloog door een gespecialiseerd instituut.
Het product werd 4 weken lang 2 keer per dag (’s ochtends en ’s avonds) aangebracht bij 51 vrouwen in de menopauze (sinds minstens 3 jaar) van 51 tot 74 jaar, met plaatselijke vetophopingen ter hoogte van de taille en de heupen.
Op het moment van de opname in de studie, na 2 en 4 weken gebruik, werd wetenschappelijk en instrumenteel beoordeeld of het product werkzaam was:

  • Op het moment van de opname in de studie, na 2 en 4 weken gebruik, werd wetenschappelijk en instrumenteel beoordeeld of het product werkzaam was:
  • Beoordeling van het onderhuidse vetweefsel door middel van een echografisch onderzoek en een meting van de huidplooien op verschillende delen van het lichaam.
  • Objectieve wetenschappelijke beoordeling van de dermatoloog door onderzoek van de plaatselijke vetophopingen op de buik en heupen.

Er werd een statistische analyse uitgevoerd om te beoordelen of de instrumentele en wetenschappelijke gegevens significant waren en om de resultaten van het geteste product te vergelijken met die van het placebo.

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie ten opzichte van placebo – Resultaten en conclusies

Na 4 weken gebruik heeft de Specifieke Afslankkuur Menopauze geleid tot:

  • een statistisch significante afname van de taille- en heupomtrek
  • een statistisch significante afname van het onderhuidse vetweefsel

Ter hoogte van de heupen uit de afslankende werking zich als:

  • een statistisch significante toename van de elasticiteit van de huid.

Het placebo heeft daarentegen geen enkele significante verandering in de bestudeerde parameters getoond.
Bovendien werd het product door alle vrijwilligers perfect verdragen.