MANNEN - Kuur voor de Buikzone Top Definition

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie.

De enkelblinde test werd uitgevoerd onder controle van een dermatoloog door een praktijk die gespecialiseerd is in huidbehandelingen in Pavia (Italië).

Methodologie :

Het product werd 4 weken lang 2 keer per dag (’s morgens en ’s avonds) aangebracht door 38 gezonde mannelijke vrijwilligers van 25 tot 55 jaar, met plaatselijke vetophopingen ter hoogte van de buik en ‘lovehandles’.
Bij elke visite voorzag de testprocedure instrumentele wetenschappelijke beoordelingen om de werkzaamheid van het onderzochte product te bepalen:

  • Objectieve wetenschappelijke beoordeling door een dermatoloog via visuele inspectie van de plaatselijke vetophopingen op de buik en de lovehandles;
  • Beoordeling van de omtrek door middel van metingen met een centimeter op verschillende delen van het lichaam;
  • Beoordeling van het onderhuidse vetweefsel door middel van een echografisch onderzoek en een meting van de huidplooien op verschillende lichaamsdelen.
  • Elastometrische studie van de visco-elastische eigenschappen van de huid ter hoogte van de buikzone.

Er werd een statistische analyse uitgevoerd om te beoordelen of de wetenschappelijke en instrumentele gegevens significant waren en de resultaten van het geteste product te vergelijken met die van het placebo.
Er werden ook andere beoordelingen uitgevoerd, namelijk:

  • beoordeling van de tolerantie door een dermatoloog
  • zelfbeoordeling door de vrijwilliger of het product cosmetisch aanvaardbaar is en goed verdragen wordt.

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie – Resultaten en conclusies

De metingen met het meetlint tonen dat de Kuur voor de Buikzone Top Definition een statistisch significante afslankende werking heeft na 4 weken gebruik. De werking wordt bevestigd door de statistisch significante afname van het onderhuidse vetweefsel gemeten met echografie en met een huidplooimeting.
Uit de beoordeling van de elastische eigenschappen van de huid blijkt dat het gebruik van het product de huid steviger en elastischer maakt.
Bovendien werd het product door alle vrijwilligers perfect verdragen.