Kuur tegen Cellulitis

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie.

De enkelblinde test werd uitgevoerd onder controle van een dermatoloog om de doeltreffendheid tegen cellulitis en de tolerantie in gebruiksomstandigheden te beoordelen.

Methodologie:

Het product werd 4 weken lang 1 keer per dag aangebracht door 60 gezonde vrouwelijke vrijwilligers van 25 tot 54 jaar, met gemiddeld tot matig ‘oedemato-fibro-sclerotisch onderhuids vetweefsel’ ter hoogte van de dijen.
De testprocedure voorzag bij elke visite (na 2 en 4 weken gebruik en vervolgens na 4 extra weken controle) wetenschappelijke en instrumentele beoordelingen om de werkzaamheid van het onderzochte product te bepalen:

  • Beoordeling met ultrasone trillingen van de dikte van het onderhuidse vetweefsel door middel van een echografisch onderzoek op de behandelde zones;
  • Metingen met een meetlint van de omtrek op verschillende niveaus van de dijen;
  • Analyse van het profiel om het sinaasappeleffect te beoordelen;
  • Objectieve wetenschappelijke beoordeling van de dermatoloog door visuele beoordeling van de cellulitis;

Er werd een statistische analyse uitgevoerd om te beoordelen of de instrumentele wetenschappelijke gegevens significant waren en om de eerste beoordelingen te vergelijken met de resultaten van de tests na 2, 4 en 8 weken (follow-up).
Er werden ook andere beoordelingen uitgevoerd, namelijk:

  • beoordeling van de tolerantie door de dermatoloog
  • zelfbeoordeling door de vrijwilliger of het product cosmetisch aanvaardbaar is en goed verdragen wordt, door middel van een vragenlijst.

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de doeltreffendheid en tolerantie – Resultaten en conclusies

De instrumentele wetenschappelijke metingen tonen aan dat de Kuur tegen Cellulitis van Somatoline Cosmetic™ een doeltreffende en statistisch significante werking tegen cellulitis heeft na 4 weken gebruik.
Vier weken na de laatste applicatie waren de omtrekken nog steeds aanzienlijk en statistisch significant kleiner, wat wijst op een duurzaam effect van het product.
Bovendien werd het product door alle vrijwilligers perfect verdragen.