Kuur Buik en Heupen

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie ten opzichte van placebo.

De gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde test werd uitgevoerd onder controle van een dermatoloog door een Instituut voor onderzoek en biotechnologie.

Methodologie :

Het product werd 4 weken lang 2 keer per dag (’s ochtends en ’s avonds) aangebracht door 110 vrouwen van 30 tot 55 jaar met plaatselijke vetophopingen ter hoogte van de taille en heupen.
Bij elke visite voorzag de testprocedure wetenschappelijke en instrumentele beoordelingen om de werkzaamheid van het onderzochte product te bepalen:

  • Objectieve wetenschappelijke beoordeling van de dermatoloog door onderzoek van de plaatselijke vetophopingen op de buik en heupen;
  • Beoordeling van de omtrek door middel van metingen met een meetlint op verschillende delen van het lichaam;
  • Beoordeling van het onderhuidse vetweefsel door middel van een echografisch onderzoek en een meting van de huidplooien op verschillende lichaamsdelen.

Vervolgens werd een statistische analyse uitgevoerd om te beoordelen of de instrumentele wetenschappelijke gegevens significant waren en de resultaten van het geteste product te vergelijken met die van het placebo.
Er werden ook andere beoordelingen uitgevoerd, namelijk:

  • beoordeling van de tolerantie door een dermatoloog
  • zelfbeoordeling door de vrijwilliger of het product cosmetisch aanvaardbaar is en goed verdragen wordt.

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de doeltreffendheid en tolerantie ten opzichte van placebo – Resultaten en conclusies

De morfometrische metingen tonen dat de Kuur Buik en Heupen een efficiënte afslankende werking heeft na 4 weken gebruik, werking bevestigd door de statistisch significante afname van het onderhuidse vetweefsel gemeten met echografie en met een huidplooimeting.

De waarden tijdens controles na de kuur wijzen op een duurzaam effect van het product.
Voor het placebo hebben de instrumentele tests geen enkel bevredigend resultaat opgeleverd, niet vanuit statistisch oogpunt en niet vanuit wetenschappelijk oogpunt.

Bovendien verdroegen alle vrijwilligers het product.