MANNEN - Intensieve Nachtkuur Buik en Buikzone

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie ten opzichte van placebo.

De gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde test werd uitgevoerd onder controle van een dermatoloog door een gespecialiseerd instituut.

Methodologie:

Het product werd 4 weken lang 1 keer per dag (’s avonds voor het slapen) aangebracht door 76 gezonde mannelijke vrijwilligers van 30 tot 55 jaar, met plaatselijke vetophopingen ter hoogte van de buik en ‘lovehandles’.
Bij elke visite voorzag de testprocedure wetenschappelijke en instrumentele beoordelingen om de werkzaamheid van het onderzochte product te bepalen.

  • Objectieve wetenschappelijke beoordeling van de dermatoloog door onderzoek van de plaatselijke vetophopingen op de buik en lovehandles;
  • Beoordeling van de omtrek door middel van metingen met een centimeter op verschillende delen van het lichaam;
  • Beoordeling van het onderhuidse vetweefsel door middel van een echografisch onderzoek en een meting van de huidplooien op verschillende delen van het lichaam.

Er werd een statistische analyse uitgevoerd om te beoordelen of de wetenschappelijke en instrumentele gegevens significant waren en om de resultaten van het geteste product te vergelijken met die van het placebo.
Er werden ook andere beoordelingen uitgevoerd, namelijk:

  • beoordeling van de tolerantie door een dermatoloog
  • zelfbeoordeling door de vrijwilliger of het product cosmetisch aanvaardbaar is en verdragen wordt.

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de doeltreffendheid en tolerantie ten opzichte van placebo – Resultaten en conclusies

De morfometrische metingen tonen aan dat de Intensieve Nachtkuur Buik en Buikzone een statistisch significante afslankende werking heeft vanaf 2 weken en nog meer na 4 weken gebruik. De werking wordt bevestigd door de statistisch significante afname van het onderhuidse vetweefsel gemeten met echografie en met een huidplooimeting.
Voor het placebo hebben de instrumentele tests geen enkel bevredigend resultaat opgeleverd, niet vanuit statistisch oogpunt en niet vanuit wetenschappelijk oogpunt.
Bovendien werd het product door alle vrijwilligers perfect verdragen.