Intensieve Afslankende Nachtkuur

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de werkzaamheid en tolerantie ten opzichte van placebo

De gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde wetenschappelijke studie in twee centra werd uitgevoerd onder controle van een dermatoloog.

Methodologie:

Het product werd 4 weken lang 1 keer dag aangebracht (‘s avonds voor het slapen gaan) door 100 vrouwelijke, gezonde vrijwilligers van 18 tot 46 jaar met plaatselijke vetophopingen ter hoogte van de taille, de heupen en de dijen.
Bij elke visite voorzag de testprocedure wetenschappelijke en instrumentele beoordelingen om de werkzaamheid van het onderzochte product te bepalen:

  • Objectieve wetenschappelijke beoordeling van de dermatoloog door onderzoek van de plaatselijke vetophopingen op de taille, de heupen en de dijen;
  • Beoordeling van de omtrek door middel van metingen met een meetlint op verschillende delen van het lichaam;
  • Beoordeling met ultrasone trillingen van de dikte van het onderhuidse vetweefsel door middel van een echografisch onderzoek op verschillende lichaamsdelen.

Vervolgens werd een statistische analyse uitgevoerd om te beoordelen of de instrumentele wetenschappelijke gegevens significant waren en de resultaten van het geteste product te vergelijken met die van het placebo.
Er werden ook andere beoordelingen uitgevoerd, namelijk:

  • beoordeling van de tolerantie door een dermatoloog
  • zelfbeoordeling door de vrijwilliger of het product cosmetisch aanvaardbaar is en goed verdragen wordt, door middel van een vragenlijst.

Wetenschappelijke en instrumentele studie van de doeltreffendheid en tolerantie in vergelijking met placebo – Resultaten en conclusies

De morfometrische en echografische metingen tonen aan dat de Intensieve Afslankende Nachtkuur na 2 weken een efficiënte afslankende werking heeft en een nog efficiëntere werking na 4 weken gebruik, met statistisch significante resultaten.
Voor het placebo hebben de instrumentele tests geen enkel bevredigend resultaat opgeleverd, niet vanuit statistisch oogpunt en niet vanuit wetenschappelijk oogpunt.
Bovendien werd het product perfect verdragen door alle vrijwilligers.